Omgeving

De gemeente Renkum ligt in een heuvelachtig gebied aan de rand van de Zuid Veluwe en wordt in het zuiden begrensd door de Rijn. De zes dorpskernen van de gemeente liggen in een glooiend landschap met bossen, heidevelden, uitgestrekte akkers en de uiterwaarden.  Renkum is dan ook één van de groenste gemeenten van Nederland. De natuur is altijd dichtbij aan de Veluwezoom in het Geldersch Landschap en langs de Gelderse Waterkant en in het Renkums Beekdal .

Er is een ruim aanbod van cultuur en evenementen.
Dorpskern Heelsum is klein maar biedt alle faciliteiten die nodig zijn voor een verblijf zoals een supermarkt, enkele winkels en twee restaurants.
Dorpskern Renkum heeft een actieve ondernemersvereniging Renkum Centrum die het gehele jaar door diverse activiteiten organiseert vaak in samenwerking met een enthousiaste groep Renkumers die onder de naam Renkum Leeft veel activiteiten ontplooit.

In het Airborne Museum Hartenstein belééft men de Slag om Arnhem. In de omgeving zijn veel monumenten te vinden die met de tweede wereldoorlog te maken hebben. September staat in de gemeente in het teken van de Airborne herdenkingsactiviteiten.
In de hoofdburcht van kasteel Doorwerth zijn drie musea gevestigd; het Kasteelmuseum met fraai ingerichte vertrekken, Nederlands Jachtmuseum en Museum Veluwezoom.

Wil men liever actief bezig zijn dan zijn er diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving evenals een route speciaal voor mountainbikers.
Wij zijn een prima logeeraccomodatie  voor fietsers die  Midden Nederlandroute ( LF4 ) of de Rijnfietsroute / Rheinradweg volgen.
Maar ook voor wandelaars die langere afstanden lopen ligt onze B&B gunstig aan:
Maarten van Rossumpad (LAW 4),
Romeinse Limespad ( LAW16)
het oudste ANWB wandelpad van Amsterdam naar Arnhem
het rondje Rondom de Veluwe
het  Elfbergenpad
Door de bushalte die op slechts 2 minuten lopen ligt is het ook heel goed mogelijk om vanuit onze B&B meerdere etappes te lopen van uw wandeling. Dit is gunstig voor u als wandelaar (u hoeft een dag geen bagage mee te sjouwen) maar ook voor ons als eigenaren is het prettig dit scheelt veel schoonmaakwerk. Stuurt u ons gerust een mailtje dan helpen wij u graag met de ervaring van andere gasten die dit al eens hebben gedaan.
Liever met de auto op pad? Rijdt dan eens de Zuid Veluwe route  of de Noord Veluwe route.

Voor golfliefhebbers is er op loopafstand golfbaan Heelsumse Veld

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in ArnhemWageningenEde en Nijmegen.
De steden zijn eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer
of met de eigen auto.

Er zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes.
Klik op één van onderstaande links om te kijken wat voor u interessant is.

Meer tips en weetjes:

Renkumse Molen
Oud Renkum
Papiergeschiedenis Renkum Heelsum

Gelders Smalspoormuseum Heteren

Burgers Zoo te Arnhem
Ouwehands Dierenpark te Rhenen
Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem
Nederlands Watermuseum te Arnhem
Museum voor Moderne Kunsten te Arnhem
Arnhems Oorlogsmuseum
Park Sonsbeek Arnhem
Park de Hoge Veluwe
Kröller Müller Museum
Nederlands Tegelmuseum Otterlo
Kijk en Luistermuseum Bennekom
Zandsculpturen festijn

Gelderland levert je mooie streken